Bambu Lab A1 Combo Filament Dolaşma Uyarısı Sorunu

Bambu Lab

Bambu Lab A1 Combo Filament Dolaşma Uyarısı Sorunu

erolblt
Konuyu Açan
erolblt
🧠 Rehber
14.01.2026 14:35
1 Yanıt
21 Görüntülenme

Bambu Lab A1 Combo kullanırken başıma gelen bir durumu sizinle paylaşmak istedim. Baskı sırasında yazıcı “filament dolaştı” uyarısı verdi. Filamenti kontrol ettiğimde aslında fiziksel bir dolaşma ya da düğüm olmadığını fark ettim. Bu arada baskı çok renkli bir baskıydı.

Renk değişiminden sonra tekrar beyaz filamente dönerken, filament extruder içine girmedi ve tekrar filament dolaştı uyarısı verdi. Bunun üzerine filamenti hortumdan çıkardım, ucunu elimle hafifçe düzleştirip tekrar taktım. Bu şekilde denedikten sonra filament sorunsuz şekilde içeri alındı ve baskı kaldığı yerden devam etti.

Yani filament kesici kestikten sonra, uç kısmı biraz eğri kaldığında yazıcı içeri almakta zorlanabiliyor. Böyle bir durum yaşayan olursa, filamenti çıkarıp ucunu hafifçe düzeltip tekrar takmayı deneyebilir.

Benzer bir durum yaşayan veya farklı bir çözüm bulan oldu mu?

Ekli Dosyalar
bambu-lab-a1-combo-filament-dolasmasi.jpeg
bambu-lab-a1-combo-filament-dolasmasi.jpeg
233,66 KB

Yanıtlar 1

Emresoft

ams kalibrasyonu gibi birşey bu aslında sıkışma yok cekmiyor flamenti kapatıp açınca düzeliyor bir daha yapana kadar ben iki şey yaptım sorun çozuldu bu hatayı aldım noktada flamenti çıkarttım ams girdiği yere kadar kestim devam ettirdim oda olmadı tekli olarak üst tarafa koydum sorun çözüldü